Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2011

ΤΙΤΛΟΙ ΓΛΩΣΣΟΜΑΘΕΙΑΣ − ΤΡΟΠΟΣ ΑΠΟΔΕΙΞΗΣ



Αϊβάζη Ιωάννα
Νηπιαγωγός                                                            Καβάλα, 10-11-2011
Αιρετός ΠΥΣΠΕ ΚΑΒΑΛΑΣ
τηλ. 2510-244865                                               προς:  τα μέλη μας
κιν.6948-984254                                                 κοιν.:   Σύλλογο Εκπ/κών Ν. Καβάλας

           Συναδέλφισσα και συνάδελφε,

  Η απογραφή των Εκπαιδευτικών, η επικαιροποίηση των στοιχείων, ο επανέλεγχος των ατομικών φακέλων, ανέδειξε το επίκαιρο του θέματος: ποια πτυχία ξενόγλωσσα αναγνωρίζονται και τι δικαιολογητικά συνυποβάλλονται για την μοριοδότησή τους, όταν συνυπολογίζονται οι ξενόγλωσσοι τίτλοι σπουδών στα μετρήσιμα και αντικειμενικά.
  Οι ξενόγλωσσοι τίτλοι μοριοδοτήθηκαν στις πρόσφατες κρίσεις των Δ/ντών Σχολείων, των Σχολικών Συμβούλων και του Υπεύθυνου δραστηριοτήτων ( αγωγής υγείας-περιβαλλοντικής εκπαίδευσης-πολιτιστικών θεμάτων).


1.     Η κατάταξη έγινε με τις γενικές περιγραφές άριστη γνώση Γ2, Πολύ καλή Γ1, Καλή Β2, Μέτρια Β1.
2.     Μοριοδοτούνται οι τίτλοι από Β2 και άνω.
3.     Ο κατάλογος των αναγνωρισμένων ξενόγλωσσων πτυχίων δημοσιεύτηκε στο υπ.αρ. 344/28-7-2009 τεύχος προκηρύξεων του ΑΣΕΠ και υπήρξαν αλλαγές σε κάποια πτυχία που ενώ τα μοριοδοτούσε μέχρι το 2009 μετά τα κατήργησε(ως προς την αναγνώριση και μοριοδότηση)
4.     Κανένα ξενόγλωσσο πτυχίο δεν μοριοδοτείται παρά μόνον εάν συνυποβάλλεται η ακριβής μετάφρασή του επικυρωμένη από δικηγόρο (προσοχή στην επικύρωση που γίνεται στον δικηγορικό σύλλογο)
Εάν κατέχουμε τίτλους ξενόγλωσσους που πλέον δεν αναγνωρίζονται μπορούμε προκειμένου να αξιολογηθούν για την απόδειξη της γνώσης της αγγλικής γλώσσας να συνοδεύονται από:
 (i) βεβαίωση του φορέα που το εξέδωσε, ότι τόσο ο φορέας όσο και το συγκεκριμένο πιστοποιητικό γλωσσομάθειας είναι πιστοποιημένα από την αρμόδια προς τούτο εθνική αρχή
ή
(ii) βεβαίωση του αρμοδίου Υπουργείου ή της Πρεσβείας της χώρας στην Ελλάδα (σε περίπτωση μη υπάρξεως φορέα πιστοποίησης ή αναγνώρισης), ότι το προσκομιζόμενο πιστοποιητικό είναι αποδεκτό σε δημόσιες υπηρεσίες της οικείας χώρας ως έγκυρο αποδεικτικό γνώσης της Αγγλικής γλώσσας σε αντίστοιχο επίπεδο.
              


  ΙΔΙΑΙΤΕΡΕΣ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ

 α) Η άριστη γνώση της ξένης γλώσσας αποδεικνύεται και με τους εξής τρόπους:
(i) Με Πτυχίο Ξένης Γλώσσας και Φιλολογίας ή Πτυχίο Ξένων Γλωσσών Μετάφρασης και Διερμηνείας Α.Ε.Ι. της ημεδαπής ή αντίστοιχο και ισότιμο σχολών της αλλοδαπής,
 (ii) Με Πτυχίο, προπτυχιακό ή μεταπτυχιακό δίπλωμα ή διδακτορικό δίπλωμα οποιουδήποτε αναγνωρισμένου ιδρύματος τριτοβάθμιας εκπαίδευσης της αλλοδαπής,
 (iii) Με Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας επιπέδου Γ2,
(iv) Με Απολυτήριο τίτλο ισότιμο των ελληνικών σχολείων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, εφόσον έχει αποκτηθεί μετά από κανονική φοίτηση τουλάχιστον έξι ετών στην αλλοδαπή.
β) Η καλή γνώση της ξένης γλώσσας αποδεικνύεται και με απολυτήριο ή πτυχίο σχολείου της αλλοδαπής δευτεροβάθμιας ή μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης τριετούς τουλάχιστον φοίτησης.

Η άδεια επάρκειας διδασκαλίας ξένης γλώσσας, δεν αποδεικνύει την γνώση ξένης γλώσσας (π.δ. 347/2003). Οι υποψήφιοι που είναι κάτοχοι της σχετικής άδειας πρέπει να προσκομίσουν επικυρωμένο αντίγραφο και ακριβή μετάφραση του τίτλου σπουδών βάσει του οποίου εκδόθηκε η άδεια επάρκειας διδασκαλίας ξένης γλώσσας.

          Συνοψίζοντας

  1. Σας στέλνω τον πλήρη κατάλογο των τίτλων γλωσσομάθειας που αναγνωρίζονται από το ΑΣΕΠ.

   2.Περιμένουμε την εγκύκλιο για τις μεταθέσεις αλλά και τις διευκρινιστικές εγκυκλίους ( που να σκεφτούνε οι Υπουργοί τα υπηρεσιακά όταν χάνουν τις καρέκλες τους……)

  3. Καλή θητεία στην κ. Καστράνη Ντίνα , Νηπιαγωγό του 7ου Νηπιαγωγείου Καβάλας που επελέγη από το ΠΥΣΠΕ Καβάλας ως Υπεύθυνη δραστηριοτήτων Α/θμιας Εκπαίδευσης.



                                                                      Στη διάθεσή σας


                                                                     Αϊβάζη Ιωάννα


  
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου