Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

Καταγγελία

                                                               Προς:  Τα μέλη μας


     
  ΣΥΝΟΠΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΚΡΩΣ……ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ!!!!!!


       Συναδέλφισσα και Συνάδελφε

   Όπως  ίσως γνωρίζεις ,στις Δημοτικές Επιτροπές Παιδείας(ΔΕΠ) , όπως αυτές λειτουργούσαν και πριν την εφαρμογή του Νόμου του Καλλικράτη, υπήρχε εκπροσώπηση από το χώρο της Παιδείας  τόσο από μέρους της Διοίκησης της Α/θμιας Εκπ/σης όσο και από το Συνδικαλιστικό της όργανο σε τοπικό επίπεδο.

    Ανέκαθεν , όσον αφορά την εκπροσώπηση στις ΔΕΠ  από το Συνδικαλιστικό όργανο,  όριζε το εκάστοτε Δ.Σ  συναδέλφους  όλων των παρατάξεων  μοιρασμένους ισότιμα στους Δήμους του Νομού.

        Όταν  λοιπόν στην συνεδρίαση του Δ.Σ. του συλλόγου μας
στις 21/3/2011   ήρθε προς συζήτηση το θέμα του ορισμού εκπροσώπων από το Σύλλογό  μας  στις  4 ΔΕΠ του Νομού μας , τα μέλη της ΔΑΚΕ κα της ΕΣΑΚ  έμειναν άφωνα  από την πρωτοφανή τοποθέτηση της ΠΑΣΚ ,  η οποία  πραγματικά δεν έχει προηγούμενο.

  Συνέβη και αυτό(….)  Η παράταξη της ΠΑΣΚ που έχει 5 έδρες και την απόλυτη πλειοψηφία στο  σύλλογό  μας, υιοθετώντας  το ύφος της κ. Υπουργού  και
παίρνοντας αποφάσεις….Καντάφι, χωρίς να εμπλακεί σε διαδικασίες διαλόγου και συζήτησης απλά ανακοίνωσε:

    « Καμία άλλη παράταξη, πλην της ΠΑΣΚ , δε  δικαιούται τη  συνδικαλιστική εκπροσώπηση στις 4 Δημοτικές Επιτροπές Παιδείας , γιατί απλούστατα δε συμφωνούμε με τα ονόματα των συναδέλφων που  διάλεξε και όρισε η Διοίκηση από την πλευρά της». Αν… σας αρέσει συνάδελφοι των υπολοίπων παρατάξεων. Γιατί αυτή ήταν η απόφαση που πήραμε στην παράταξή μας και εντέλλεστε να την εφαρμόσετε!!!!!»

     Αποφάσισε δηλαδή , ως θεία δίκη, η ΠΑΣΚ να τιμωρήσει τη ΔΑΚΕ και την ΕΣΑΚ ,γιατί οι συνάδελφοι που ορίστηκαν από το Δ/ντή της Εκπ/σης δεν τυχαίνει να ανήκουν στους εκλεκτούς της  ή δεν της  είναι αρεστοί.


    Το ερώτημα , αγαπητοί συνάδελφοι της απόλυτης αυτοδυναμίας της ΠΑΣΚ, είναι, από πού αντλείτε το δικαίωμα να ξεχωρίζετε τους συναδέλφους σε αρεστούς και μη και με ποια τέλος  πάντων κριτήρια? 

   Με ποιο θράσος κρεμάτε κομματικές ταμπέλες σε συναδέλφους που ουδεμία ανάμειξη είχαν ποτέ με τα συνδικαλιστικά ή τα κομματικά?

   Πώς μετράτε την έννοια της Δημοκρατίας  όταν  απαξιώνετε δύο παρατάξεις που με την ίδια εκλογική διαδικασία  με την οποία  βρίσκεστε εσείς στο Δ.Σ βρίσκονται και εκείνες;  Άρα  έτσι  απαξιώνετε και όλους τους συναδέλφους, εκείνους που επέλεξαν να ψηφίσουν ΔΑΚΕ ή ΕΣΑΚ  και που ωστόσο έχουν τις ίδιες υποχρεώσεις και τα ίδια  δικαιώματα με τους ψηφοφόρους της ΠΑΣΚ. Ή μήπως όχι?

    Μέχρι πότε οι προσωπικές εμπάθειες κάποιων μελών σας, θα γελοιοποιούν  τις  συνδικαλιστικές πρακτικές αγνοώντας την ουσία που είναι οι κοινοί αγώνες?

    Πώς οι εκλεγμένοι στο Δ.Σ  συνάδελφοι της ΠΑΣΚ  ανέχονται να τους επιβάλλει η παράταξή τους τέτοιες θέσεις χωρίς να αντιδρούν?  Αυτή είναι άραγε η στάση τους και  στα  σοβαρότερα  θέματα που μαστίζουν την εκπαίδευση? Γιατί δε θέλουμε να πιστέψουμε ότι ο φασισμός είναι η φύση και η θέση των εκλεγμένων συναδέλφων της ΠΑΣΚ που μαζί πρέπει να αγωνιζόμαστε για μια καλύτερη εκπαίδευση.

     Και τέλος με ποιους σκοπούς και γιατί ομόφωνα η ΠΑΣΚ δεν επέτρεψε την παρουσία των άλλων παρατάξεων στις ΔΕΠ? Γιατί, αν απλώς μπαίνουν στη διαδικασία συμψηφισμού  με τις αποφάσεις της Δ/νσης  ισοπεδώνοντας κάθε έννοια της Δημοκρατίας, του  κοινού  αγώνα και της διεκδίκησης  ο  χαρακτηρισμός που τους αξίζει είναι προσωπική επιλογή του καθένα μας…..


Δύσκολος ο ρόλος του κυβερνητικού εκπροσώπου και μάλιστα
σε εποχές Μνημονίου!!!!!!

Στον αυταρχισμό, τον ιδιοπαθή ετσιθελισμό και στους εκπροσώπους του nihilισμού θα απαντάμε με το δέοντα τρόπο.


                                             Τα 2 μέλη του Δ.Σ

                                               Αϊβάζη Ιωάννα
                                          Παπαδοπούλου Ελένη


                                 Από τη  ΔΑΚΕ ΠΕ/ΚΑΒΑΛΑΣ                    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου