Κυριακή 3 Ιουλίου 2011

Ανακοίνωση της αιρετού του ΠΥΣΠΕ, Αϊβάζη Ιωάννας


Δ Η Λ Ω Σ Η

 
    «Θεωρώ παράτυπη με βάση το Ν.3848/2010 τη διαδικασία επιλογής Διευθυντών Σχολικών Μονάδων αφού προηγείται της επιλογής Σχολικών Συμβούλων. Πέραν του παράτυπου της όλης διαδικασίας αναμφισβήτητα θα δημιουργηθούν και πρακτικά προβλήματα στην τοποθέτηση των υποψηφίων στις σχολικές μονάδες.»


    Στο άρθρο 10 παρ. 2 του Ν.3848/2010, αναγράφονται περιοριστικά και με την σειρά που αριθμούνται οι προϋποθέσεις για την πλήρωση των θέσεων των στελεχών της Δημ. Εκπ/σης.
   Σημειωτέον ότι στο άρθρο 24 παρ.4 καθορίζεται ρητά και απαρέγκλιτα η σειρά με βάση την οποία γίνεται η τοποθέτηση και συγκεκριμένα «προηγείται η τοποθέτηση των σχολικών συμβούλων, ακολουθεί η τοποθέτηση των διευθυντών εκπαίδευσης  και έπεται η  τοποθέτηση των προϊσταμένων  των γραφείων  εκπαίδευσης  και των προϊσταμένων  ΚΕ.Δ.Δ.Υ»
  Στο άρθρο 29 παρ.2 στις μεταβατικές διατάξεις σαφέστατα αναγράφει πως κατά την πρώτη εφαρμογή του παρόντος νόμου Ν.3848/2010 προηγούνται οι επιλογές και οι τοποθετήσεις Δ/ντών Εκπαίδευσης, πουθενά αλλού δεν προβλέπει διαφορετικό τρόπο επιλογής.


Καβάλα, 30/6/2010                                                                    Η δηλούσα

                                                                                                   Αϊβάζη Ιωάννα
                                                                                                   Αιρετός ΠΥΣΠΕ
                                                                       Μέλος Συμβ. Επιλογής Δ/ντών Σχολείων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου