Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012

Άρθρο της Παπαδοπούλου Ελένης, μέλος του Δ.Σ. Δασκάλων Καβάλας και αναπληρώτριας αιρετού του ΠΥΣΠΕ Καβάλας


ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ   ΕΛΕΝΗ
ΜΕΛΟΣ  Δ.Σ  ΣΥΛΛΟΓΟΥ  ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ  Π.Ε  Ν.ΚΑΒΑΛΑΣ
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΡΙΑ  ΑΙΡΕΤΟΣ


ΘΕΜΑ:  «ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ  ΤΟΥ  ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟΥ  ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ»

Απεργίες του  4% όπως αυτή η αιφνίδια απεργία στις 7/02/2012 βάζουν την ταφόπλακα στο συνδικαλιστικό κίνημα και στην αγωνιστικότερη  έκφρασή του, που είναι η απεργία.

Ασφαλώς και δεν είναι τυχαίες  οι αποφάσεις αυτές που από τη μια εξαντλούν τους  «ολίγους», από την άλλη δημιουργούν ενοχές σε όσους δεν το «τόλμησαν» ή το χειρότερο,  καλλιεργούν «παιδεία» αντιαγωνιστική  στους νέους συναδέλφους  που στην αρχή ακόμα της καριέρας τους αισθάνονται ανυπεράσπιστοι μπροστά σε όσα βλέπουν να έρχονται  και που ούτως ή άλλως με τους εξεφτελιστικούς μισθούς που έφτασαν να παίρνουν δεν θα έχουν στο μέλλον άλλη επιλογή από την αδράνεια.
Φτάσαμε στο σημείο μηδέν. Οι διαπιστώσεις : άδειες αίθουσες συνελεύσεων , μηδενικά ποσοστά απεργίας , απαξίωση των συνδικαλιστικών στελεχών και γενικότερα του  κινήματος έχουν τελειώσει. Το ποτάμι των σκληρών μέτρων  δε γυρίζει  πίσω με ένα συνδικαλιστικό κίνημα  που λειτουργεί με τις αγκυλώσεις του παλιού και με ξεπερασμένες τακτικές. Πρέπει να δείξουμε και να αποδείξουμε στους συναδέλφους ότι εκτός από τις συνδικαλιστικές πρακτικές υπάρχει και η συνδικαλιστική ηθική. Τη λύση  δε θα τη δώσει η αποχή  από τις συνελεύσεις, η απομάκρυνση  από τις παρατάξεις ή τα  δήθεν ανεξάρτητα ψηφοδέλτια.
Οφείλουμε να εκφραστούμε με ένα συντεταγμένο τρόπο αλλά με νέους όρους  και σε άλλες διαστάσεις,  ανοίγοντας προοπτική σε ένα νέο συνδικαλιστικό κίνημα που στην επανεκκίνησή του  θα στηρίζεται σε νέους ανθρώπους.
Ο συνδικαλισμός δεν μπορεί να είναι επάγγελμα για όσους δρουν κοντά στα κέντρα των αποφάσεων. Οι συνδικαλιστές της επαρχίας  εκλέχτηκαν άμεσα από  τους εργαζόμενους της βάσης για να τους υπηρετούν και να εκφράζουν το δικό τους αίσθημα με αξιοπρέπεια και δυναμισμό. Οι συνδικαλιστές της επαρχίας μπορούν να είναι στρατιώτες  εθελοντές ή κληρωτοί έστω, όχι όμως μισθοφόροι ή σκλάβοι.
      Στα υπάρχοντα  πλαίσια λειτουργούν και ακραίες αντιδράσεις πέρα από τις αναμενόμενες.

                                                                Δυναμικά  κοντά  σας                     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου