Παρασκευή 8 Απριλίου 2011

Ανακοίνωση της αιρετού του ΠΥΣΠΕ Αϊβάζη Ιωάννας

 Αϊβάζη Ιωάννα
Νηπιαγωγός                                                                                Καβάλα, 7-04-2011
Αιρετός ΠΥΣΠΕ ΚΑΒΑΛΑΣ
τηλ. 2510-244865                                                           προς:  τα μέλη μας
κιν.6948-984254                                                             κοιν.:   Σύλλογο Εκπ/κών Ν. Καβάλας
          Μαγειρεύουν τις μεταθέσεις από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ ή είναι κολλημένοι στην γραφειοκρατία στο  Υπουργείο Παιδείας;
                                 Να ‘χαμε να λέγαμε και μετά να κλαίγαμε γιατί άραγε….
1.      Ακόμη περιμένουμε την εγκύκλιο του Υπουργείου να συνεδριάσουμε σαν ΠΥΣΠΕ να στείλουμε τα κενά για την ανακοίνωση των μεταθέσεων.
2.      Οι ημερομηνίες ήδη έχουν πάει πίσω κατά πολύ και σας υπενθυμίζω ότι σύμφωνα με το ΠΔ 50/1996, αρ.12, παρ. 5 προβλέπει συνεδρίαση ΚΥΣΠΕ και ανακοίνωση μεταθέσεων έως 31/3.
3.      Οι περσινές μεταθέσεις ανακοινώθηκαν στις 29 Μαρτίου 2010.
4.      Θα πληρώσει και φέτος ο Νομός μας την λογιστική αλχημεία του εκπαιδευτικού σε διάθεση και δεν θα γίνει καμία μετάθεση; ( όπως πέρσι για παράδειγμα)
5.      Γιατί ανακοινώνονται πρώτα σοβαρά υπηρεσιακά θέματα (συγχωνεύσεις-καταργήσεις)  με δελτία τύπου και μετά μετατίθεται κάπου αόριστα στο μέλλον η Υπογραφή της κ. Υπουργού; Μήπως σε κάποιους έχουν ανατεθεί διπλοί ρόλοι υπέρμαχων υποστηρικτών των κυβερνητικών αποφάσεων….και συνεκτιμούνται αντιδράσεις;
6.      Πότε θα ολοκληρωθούν οι υπηρεσιακές μεταβολές που έχουν αλληλοεπικάλυψη ή είναι αλυσιδωτές σε επίπεδο ΠΥΣΠΕ; (υπεραριθμίες, μεταθέσεις εντός ΠΥΣΠΕ, αποσπάσεις,  προσωρινές τοποθετήσεις κ.λ.π.) Φέτος υποβλήθηκαν 9.440 αιτήσεις μεταθέσεων από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ και αν ικανοποιηθεί ένα πολύ μικρό ποσοστό αιτήσεων ουδείς γνωρίζει τι θα ακολουθήσει με τις αποσπάσεις, πότε θα γίνουν και τι πιέσεις θα ασκηθούν στους σκοτεινούς μηχανισμούς εκδούλευσης.
7.      Σχετικά με την θέση μου και τις κορώνες που ύψωσα για την μη εκπροσώπηση του συνδικαλιστικού μας οργάνου στις νέες σχολικές Επιτροπές διευκρινίζω:  
         α)  Στις Δημοτικές επιτροπές ( ΔΕΠ), υπάρχει εκπροσώπηση.                                                                                                                                                                      
         β) Η κατανομή των πιστώσεων (βασικότερο όλων) στις σχολικές μονάδες θα γίνεται από την σχολική επιτροπή που δυστυχώς δεν θα υπάρχει εκπρόσωπος του συνδικαλιστικού οργάνου.
         β)Επειδή προβλέπω στο προσεχές και σύντομο μέλλον να μειωθούν έως και να σταματήσουν οι επιχορηγήσεις για τις λειτουργικές δαπάνες των σχολείων και να επαρκούν μόνο για τις μεταφορές των μαθητών (κατά την επίσημη δικαιολογία …το ταμείον είναι μείον), εκείνος που θα είχε την δύναμη και την στήριξη του κλάδου να αναδείξει, να καταγγείλει την όλη μεθόδευση και να αποχωρήσει θα ήταν ο εκπρόσωπος του συνδικαλισμού, που για μια ακόμη φορά δυστυχώς επαναλαμβάνω πως στις νέες ενιαίες σχολικές Επιτροπές δεν θα συμμετέχει.
                (   όσοι λιγότεροι τόσο καλύτερο για τους….κυβερνώντες και το σύστημα )      
                                                                                  Στην διάθεσή σας
                                                                                   Αϊβάζη Ιωάννα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου