Δευτέρα 4 Απριλίου 2011

Περί...σταθερότητας απόψεων της ΠΑΣΚ!


                                                                                     Προς: τα μέλη μας
  
Η εβδομαδιαία μεταβολή των κυβερνητικών θέσεων της ηγετικής ομάδας της ΠΑΣΚ .
 
      Κάθε  Δευτέρα,  η  ΠΑΣΚ ανακοινώνει  πως προτεραιότητα της είναι το συμφέρον του μαθητή, η ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης και η εφαρμογή προγραμμάτων σπουδών καινοτόμων δράσεων του νέου σχολείου (αργότερα θα μας πει για την …καλή αξιολόγηση!!!!!!).


      Την Τρίτη συμφωνεί και δεν συμφωνεί με τις συγχωνεύσεις  των σχολείων, δηλώνει πως έχει προτάσεις που θα …. ανακοινώσει και τρέχει να σιγοντάρει τις καταλήψεις.

       Την Τετάρτη στο Δ.Σ. του Συλλόγου συμφωνεί με τις προτάσεις για συγχώνευση των μονοθέσιων σχολείων  αλλά για τα από τριθέσια και πάνω, να μείνουν ως έχουν.

       Την Πέμπτη θυμάται πως θα πλεονάσουν κάποιοι συνάδελφοι που θα χάσουν τις οργανικές τους θέσεις και θα μετακινηθούν εκτός νομού και πρέπει να  καταγγείλει αυτή τη διαδικασία, αλλά ….έχει χάσει τη μπάλα.

       Την Παρασκευή ο πρώην Πρόεδρος του Συλλόγου, νυν αιρετός ΑΠΥΣΠΕ, εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος Σάββας Εμφιετζής ψηφίζει κατά των συγχωνεύσεων στο Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας,  και έτσι ο Δήμαρχος αναλαμβάνει τα ηνία της …επανάστασης ως άλλος Υψηλάντης (μέρες του Μάρτη βλέπετε…)  αλλά φθάσαμε

    στο Σάββατο και ο Δημοτικός Σύμβουλος αλλάζει …ρότα δηλώνοντας σε ραδιόφωνο και σε τοπική εφημερίδα πώς πρέπει να γίνουν …οι συγχωνεύσεις γιατί η θέση της ΠΑΣΚ είναι …ξεκάθαρη!!!

      Την Κυριακή στην ΠΑΣΚ ανάβουνε κερί  να φωτίσει την κ. ΄Αννα την Υπουργό  να μην τους τα  αλλάξει   και …άντε πάλι να τα αλλάξουνε… Ήδη η Υφυπουργός κ. Χριστοφιλοπούλου το ξανασκέφτεται και κάτι ψέλλισε!!! ( πάνω εκεί μας προέκυψε και η Aναδιάρθρωση των περιφερειακών υπηρεσιών διοίκησης της εκπαίδευσης - Τα νέα καθήκοντα Διευθυντών, Υποδιευθυντών και Συλλόγου Διδασκόντων και το νέο Λύκειο. Δηλαδή νά’ χουμε να λέμε και το χάος στην οικονομία καλά να κρατεί!!!) Ωστόσο η ηγετική ομάδα της ΠΑΣΚ έχει θέση …ξεκάθαρη!!! (κ. Δήμαρχε, πρόσεχε! Μην εκτίθεσαι!!!)

     Εκείνο πού δεν καταλαβαίνουμε  είναι ο «εξορθολογισμός των οργανικών» θέσεων που διατυμπανίζει η κυβερνητική παράταξη σε σχέση με τον αριθμό των μαθητών και μαθητριών, αλλά και με τις μετακινήσεις των μαθητών, γιατί κατά τον κ. Δηλωσία δεν πρέπει να μετακινούνται οι μαθητές των Α΄ και Β΄ τάξεων  .
      Τελικά αυτή η διγλωσσία, αυτή η δισυπόστατη θέση – και με την κ. Υπουργό και με τους επαναστάτες- αυτός ο διφυής λόγος, εκφέρεται,  ως φαίνεται, από διχαλωτή γλώσσα.


      Δηλαδή συνάδελφοι να γυρίσουμε στα σύνορα και στα νησιά γιατί η ΠΑΣΚ έχει σταθερές και διαχρονικές, άκρως συνδικαλιστικές θέσεις!!!




                                                                  ΔΑΚΕ ΠΕ Ν.ΚΑΒΑΛΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου