Δευτέρα 2 Μαΐου 2011

Δελτίο τύπου της ΔΑΚΕ Ν. Καβάλας για τις συγχωνεύσεις


Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ  Ή …….ΜΕΙΩΜΕΝΗ ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ!!!
(ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΩΝ, ΔΗΜΑΡΧΩΝ, ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΩΝ κλπ.)
Στο ΦΕΚ 440/τ. Β΄ με ημερομηνία 18/3/2011 (!!!) δημοσιεύτηκε η απόφαση της Υφυπουργού Παιδείας ΔΒΜΘ με την οποία εγκρίθηκαν οι συγχωνεύσεις των σχολείων, όπως αυτές προτάθηκαν από τις Περιφερειακές Δ/νσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης όλης της χώρας.

Το ερώτημα είναι, αυτοί που πηγαινοέρχονταν στα κέντρα αποφάσεων και συνομιλούσαν με τα υπουργεία, δεν είχαν τη σωστή ενημέρωση; Γιατί, με την επιστροφή τους στον τόπο μας δημοσίευαν επαναστατικά άρθρα στις εφημερίδες, έβγαζαν πύρινους λόγους και επαναστατικά διαγγέλματα στα ραδιόφωνα, προσπαθώντας να επηρεάσουν επ’ ωφελεία τους την κοινή γνώμη, καταθέτοντας τις αγωνιστικές τους περγαμηνές!!!
Ακολούθησε μάλιστα μια σειρά επισκέψεων από πλευράς βουλευτών, δημάρχων, αλλά και αυτού ακόμα του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, και άλλων τοπικών παραγόντων της τοπικής αυτοδιοίκησης με σκοπό να ξεσηκώσουν τις τοπικές κοινωνίες, μοιράζοντας υποσχέσεις, παριστάνοντας τους σωτήρες του λαού ως άλλοι Τσε Γκεβάρα και προστάτες του δικαίου, προβάλλοντας υψηλό αίσθημα ευθύνης. Καλλιέργησαν έτσι φρούδες ελπίδες χωρίς, από ότι αποδεικνύεται, να υπήρχε η παραμικρή δυνατότητα τροποποίησης των αποφάσεων του Υπουργείου Παιδείας ΔΒΜΘ όσον αφορά τις συγχωνεύσεις των σχολείων, αφού αυτές είχαν ήδη υπογραφεί και αποσταλεί επίσημα για δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Προς τι λοιπόν αυτός ο πολιτικός θεατρινισμός; Προς τι αυτός ο κιτρινισμός της «πολιτικής»; Όταν και η «πολιτική» ιδιοτέλεια, έχει τα όριά της, προς τι αυτός ο απύθμενος λαϊκισμός;
Βέβαια τα ποιοτικά αυτά χαρακτηριστικά της πολιτικής δεν διακρίνουν όλους τους προαναφερόμενους. Κάποιοι παρά τις ορθολογικές πεποιθήσεις τους δεν παρασύρθηκαν από τις σειρήνες της λαοκολακείας. Άλλοι μετά την «επίσκεψη» στο Υπουργείο Παιδείας ΔΒΜΘ με «ελαφρά πηδηματάκια» αποχώρησαν, αλλά άλλοι ως «άλλες Ηρωδιάδες» συνέχιζαν τις παραφωνίες τους στη πολιτική αυτή παρωδία.
Γιατί, όμως, όλο αυτό το παραμύθι στον τόπο μας; Είναι η νοημοσύνη κάποιων τόσο χαμηλή ώστε να μην αντιλαμβάνονται τι συμβαίνει στα κέντρα των αποφάσεων που πηγαινοέρχονται, με εντολή του λαού βέβαια, και προς το συμφέρον του πολίτη προκειμένου να διαχειριστούν το δίκιο του; Ή μήπως τελικά πιστεύουν πως ο λαός έχει τόσο χαμηλή νοημοσύνη, ώστε να αντέχει να πιστεύει ακόμη τα παραμύθια τους.

Μερικά ερωτήματα μόνο.
1)      Όλοι αυτοί οι πολιτικοί παράγοντες συναντήθηκαν με την Υπουργό Παιδείας ΔΒΜΘ, την Υφυπουργό ΠΔΒΜΘ ή με κάποιους Υπηρεσιακούς Παράγοντες 4ης και 5ης σειράς, όταν οργάνωσαν την εκστρατεία κατά της πρότασης του Περιφερειακού Δντή Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ΑΜΘ για τις συγχωνεύσεις των σχολικών μονάδων της περιοχής μας;
2)      Γνώριζαν το ΦΕΚ 440/τ. Β΄-18/3/2011, που μετά την δημοσίευσή του στην εφημερίδα της κυβερνήσεως είναι νόμος του κράτους; Αν ναι, τότε τους πρέπει ο χαρακτηρισμός  του επικίνδυνου για τον τόπο. Γιατί και σ’ αυτές τις Θερμοπύλες συνειδητά άφησαν τους Μήδους να διαβούνε! Το λιγότερο που έχουν να κάνουν είναι ΝΑ ΖΗΤΗΣΟΥΝ ΣΥΓΝΩΜΗ από τους πολίτες όλης της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, γιατί και η συγνώμη δεν είναι κάτι κακό, είναι δείγμα πολιτικής ανδρείας! Αν όχι, τότε εξαπατήθηκαν από το Υπουργείο και αν θέλουν να περισώσουν την αξιοπρέπειά τους και να προστατεύσουν το θεσμικό τους ρόλο θα πρέπει να αντιδράσουν έντονα και όχι να προσπαθήσουν να στρογγυλοποιήσουν την κατάσταση.
Μέχρι πότε όμως αυτά τα παραμύθια; Δε βλέπουν τι συμβαίνει γύρω τους, στον τόπο που «διαφεντεύουν»; Δε νιώθουν τη λαίλαπα που μας έχει κατακλύσει; Τους πληροφορούμε ότι ανακοινώθηκαν και οι μεταθέσεις των εκπαιδευτικών στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ. Πόσοι δάσκαλοι ήρθαν στην περιοχή μας; ΚΑΝΕΝΑΣ!!! Πόσοι νηπιαγωγοί, εκπαιδευτικοί Φυσικής Αγωγής, Αγγλικών, Μουσικοί ήρθαν στην περιοχή μας; Τόσοι ώστε το αρνητικό ισοζύγιο που υπήρχε να μεγαλώσει!!! Πόσοι θα διοριστούν; ΚΑΝΕΝΑΣ!!! Πώς θα λειτουργήσουν οι σχολικές μονάδες το Σεπτέμβριο; Μα, με την ίδια μνημονιακή συνταγή. Με αναστολή λειτουργίας των ατροφικών σε μαθητικό πληθυσμό σχολικών μονάδων!!! Το «μνημόνιο», όπως αυτό ψηφίστηκε, από όποιους ψηφίστηκε, και αυτοί έχουν ονοματεπώνυμο, επιδρά στη εκπαίδευση, όπως και σε κάθε κοινωνικό αγαθό! 

ΔΑΚΕ ΠΕ Ν.ΚΑΒΑΛΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου