Κυριακή 8 Μαΐου 2011

Επερώτηση στη βουλή για τις υπηρεσιακές μεταβολές των εκπαιδευτικών, της αιρετού του ΠΥΣΠΕ Αϊβάζη Ιωάννας


Αϊβάζη Ιωάννα
Νηπιαγωγός                                                         Καβάλα  9-5-2011
Αιρετός ΠΥΣΠΕ ΚΑΒΑΛΑΣ
τηλ. 2510-244865                                            προς:  Τα μέλη μας
κιν.6948-984254                                              Κοιν.:   Σύλλογο Εκπ/κών Ν. Καβάλας
  
       Και για να προλάβω τις Κασσάνδρες θα το σχολίαζα θετικά από όποιον πολιτικό χώρο κι αν προερχόταν….

       Συναδέλφισσα και συνάδελφε,

       Ήδη σας εξέφρασα την έντονη αποδοκιμασία μου για την διαδικασία που ακολουθήθηκε φέτος σχετικά με τις υπηρεσιακές μεταβολές. Μηδενικές μεταθέσεις (και καθυστερημένες!!!!) στον νομό μας εκτός των Νηπιαγωγών, δύο φορές αλλαγές στην ανακοίνωση των μεταθέσεων, αποσπάσεις στο τέλος Αυγούστου και έρεβος πυκνό σχετικά με την πολιτική των διορισμών, την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών, το Ενιαίο μισθολόγιο, το ωράριο και τον εξορθολογισμό σε Α/θμια και Β/θμια Εκπαίδευση.
        Οι τυμπανοκρουσίες της Κυβέρνησης περί «νέου σχολείου» και αναδιοργάνωσης, αποκρυσταλλώνονται στο χάος που επικρατεί φέτος στο θέμα αυτό.
      Η αλλοπρόσαλλη Εκπαιδευτική πολιτική που κατά σύστημα  ασκείται από την κυβέρνηση και η εικόνα της έλλειψης συντονισμού που εισπράττουμε, οδηγεί μερίδα των κοινοβουλευτικών να καταθέσουν επερωτήσεις στη Βουλή στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου.

      Ο βουλευτής Ροδόπης κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης στις 3/5/2011 κατέθεσε τις εξής ερωτήσεις που είναι και οι εύλογες απορίες όλων των Εκπαιδευτικών.

Ε Ρ Ω Τ Α Τ Α Ι
η κα Υπουργός

1. Για ποιο λόγο δεν έχουν εκδοθεί ακόμη οι μεταθέσεις των εκπαιδευτικών και πού οφείλονται τα λάθη στην ανακοίνωση των μορίων μετάθεσης στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση;
2. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου ικανοποιείται το 15% των αιτήσεων, γεγονός πρωτοφανές για τα χρονικά της εκπαίδευσης. Αυτό σημαίνει ότι στις λοιπές περιοχές που έμειναν κλειστές για μετάθεση δεν θα γίνουν αποσπάσεις, διορισμοί μονίμων και αναπληρωτών;
3. Για ποιο λόγο δεν πραγματοποιήθηκαν μεταθέσεις στα Πειραματικά και στα Διαπολιτισμικά Σχολεία της Πρωτοβάθμιας, παρά το γεγονός ότι το Υπουργείο είχε εκδώσει σχετική εγκύκλιο με βάση την οποία εκλήθησαν εκπαιδευτικοί να υποβάλλουν αίτηση και ταυτόχρονα η υπηρεσία εξέδωσε πίνακα κενών στα συγκεκριμένα σχολεία (158 στα Πειραματικά και 31 στα Διαπολιτισμικά σχολεία);
4. Ζητούμε να μας κατατεθεί ο πίνακας κενών βάσει του οποίου θα γίνουν οι μεταθέσεις της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας.
5. Ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα του Υπουργείου, αν υπάρχει, για τις υπόλοιπες υπηρεσιακές μεταβολές αλλά και για τη διανομή των βιβλίων;
6. Θα γίνει φέτος εισαγωγική επιμόρφωση των νεοδιόριστων;
    Αγνοούμε ακόμη αν απαντήθηκε έστω και μέρος των ερωτήσεων, γνωρίζουμε όμως καλά πως όλα χάθηκαν στην μνημονιακή πορεία της ανακοίνωσης του Καστελόριζου…..μαζί με το ένα δις για την παιδεία!!! 
  Την Δευτέρα 9/5/2011 θα συνεδριάσουμε στο ΠΥΣΠΕ για την ανακοίνωση των κενών των δύο περιοχών μετάθεσης Α΄ και Β΄Καβάλας.
                                                                                  Στην διάθεσή σας
                                                                                    Αϊβάζη Ιωάννα

       Ιστοσελίδα που μπορείτε να επισκεφτείτε http://dakepekav.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου